Ik heb dit product een paar weken mogen testen en ben zeer positief over het product.
Na volledig opladen, heb ik 10 dagen kunnen poetsen. Aangezien ik 3 a 4 min poets per poetsbeurt kom je inderdaad uit op een +/- 3 weken , als je 2 min per poetsbeurt zou poetsen.
De overgang van manueel poetsen naar elektrisch poetsen is bij de sonicare ook erg gemakkelijk, aangezien je de borstel, net als manueel poetsen, ook 45° op het tandvlees moet plaatsen en licht de poetsbeweging mag maken ( bij een ronde borstelkop moet hij loodrecht geplaatst worden en MOET je de borstel stilhouden).
De ingebouwde druksensor was zelfs voor mij een uitkomst ( werk als preventie assistent in een tandartsenpraktijk)
Thuis poetste ik al met een sonicare, maar die heeft geen druksensor. Merkte dat ik op veel momenten te hard drukte.
Er zitten 3 verschillende sterktes op de borstel, maar mijn voorkeur gaat uit naar de sterkste.
Ik vind zelf dat de 1e en 2 stap meer geschikt is om te wennen aan het sonische gevoel, maar dat je die moet uitbouwen tot de 3e stap.
Er zitten ook 4 poetsprogramma's op de borstel met elk een ander ritme.
Zelf kies ik voor 'clean' en vind de andere standen een leuke gadget.
Wat deze borstel ook zo compleet maakt, is de app en je kunt koppelen aan je borstel.
Deze geeft je tips over het poetsen en geeft de druk ook aan tijdens het poetsen en houdt de tijd bij en slaat deze op zodat je ook kan terugkijken. Ben wel van mening dat de app zelf je niet kan wijzen op je poetstechniek,hij registreert niet of je wel daadwerkelijk bij de grens van tand/ tandvlees poetst. Daarvoor blijft een echt persoon bij de tandarts noodzakelijk.
Pluspunten
- Druksensor
- 3 sterktes
- Smart app
Minpunten
- Oplader niet geschikt voor oud model